Získej 15% slevu na již slevněné zboží ve výprodeji s kódem - VÝPRODEJ

Mušelínové léto u Vyrobenin

Tenhle rok je pro Vyrobeniny a tím pádem i pro mě, rokem velkých změn a kroků do neznáma. Ten, kdo sleduje Vyrobeniny delší dobu, si mohl všimnout, že vždy mi bylo bližší navrhovat, šít a prodávat oblečení pro děti. Kromě mnoha dalších aspektů, už jen kvůli té dětské reakci a radosti, která je upřímná a bezprostřední.

I když se u nás vždy našlo i něco pro dospělé, vždy to bylo tak trochu na okraji zájmu.

Až letos jsem se to rozhodla změnit a to z jednoho prostého důvodu. Učaroval mi, mnou poslední dobou tolik vyzdvihovaný, mušelín. A už první vzorky dámského oblečení vypadaly tak úžasně, že jsem mušelínu úplně propadla. A tak u nás teď kromě dětského oblečení z mušelínu, které už nabízíme nějaký ten pátek, nově najdete i dámské kraťasy a kalhoty, příjemnou volnou tuniku a dva druhy mušelínových šatů. To všechno v mnoha různých barvách a s možností nejrůznějších úprav.

Pokud máte chvilku a nemáte zrovna po ruce napínavější čtení, ráda Vám o mušelínu a mé cestě k němu povím trochu víc. Protože kdo mě zná, ví, že dělám pouze věci, kterým věřím, o kterých jsem přesvědčená. A i kdyby to bylo sebevýhodnější, nebudu vyrábět a prodávat něco, k čemu nemám vztah a co mi nedělá radost. 

Když bychom si měli odbýt suchou historii a téměř povinné citování údajů z wikipedie, mušelín se do Evropy dostal z východu už někdy v 17. století. A i když dámy u francouzského dvora bez něj v 18. století nedaly ani ránu, mě holce z vesnice 21. století zůstával dlouho skryt. Nepamatuji si jej ani jako zákazník a ani v počátcích Vyrobenin jsem o něm jako vstupním materiálu neuvažovala. 

Jak je pro Vyrobeniny už typické, náš blízký vztah k zákazníkovi a fakt, že se snažíme věnovat všem požadavkům, je pro nás často výhodou a plusem. Tak mě mé zákaznice přivedly k mušelínu. V minulém roce jsem vyšla vstříc poptávkám mušelínového oblečení pro děti a pomalu začínala chápat, proč je tak oblíbený a pro dětské oblečení vhodný. 

Vzhledem k mé spořivosti a také abych uspokojila vystudovanou ekonomku, která tam někde vzadu v hlavě pořád straší, byly mušelínové utěráčky pro miminka, které jsme začaly šít ze zbytků látek, jasným dalším krokem.

A i když to byl na nějakou dobu poslední výrobek, který jsme z gázoviny, jak se někdy mušelínu říká, představily, já nikdy nepřestala přemýšlet, co z mušelínu vyrábět dál.

I vzhledem k mé nátuře, o které jsem psala výše, jsme to s holkama z Vyrobenin vzaly z gruntu. Navrhly jsem si šaty a další oblečení, které bychom chtěly nosit samy, ve kterém bychom se cítily dobře a elegantně, prostě které by nám, normálním ženám s dětmi a rodinami, slušelo a vyhovovalo.

Můžu-li to říct na rovinu, byla to fuška. I proto mám obrovskou radost, že se Vám můžu, ať už v galerii tady na blogu, nebo na našem eshopu a webu, pochlubit krásnými kousky, které pro nás bude radost pro Vás, naše zákaznice, šít. A jako testovací jezdec, který si pořídil hned troje mušelínové šaty a nosí je, kdy jen to je možné, můžu dát ruku do ohně, že si naše mušelínové modely zamilujete. V aktuálních letních měsících oceníte jejich vzdušnost a lehkost, po celý rok si v nich budete připadat krásná, elegantní a Váš šatník ocení kousek, jaký ještě neviděl.

Těším se na jakoukoliv zpětnou vazbu z Vaší strany a děkuji za Váš čas.

Mějte pěkný den.

Vaše Eva z Vyrobenin